Er samarbejde, tværfaglighed og relationer grundsten i din ledelse? Brænder du for børn og unges trivsel? Og kan mennesker omkring dig mærke, at du er en ildsjæl, der er drevet af den passion?Så kan det være, at du er vores nye chef for Tværfaglig Sundhed og Forebyggelse – børn, unge og forældre.
Afdelingen Tværfaglig Sundhed og Forebyggelse i Børn- og Ungeforvaltningen er en vigtig aktør og medspiller, når det handler om trivsel og sundhed for kommunens børn og unge. Det forebyggende felt i Familie og Forebyggelse har i en lang årrække været samlet i én afdeling, vi har en veldrevet organisation og vi har skabt mange og vigtige resultater for vores børn og unge.
De seneste år har flere store, vigtige nationale og lokale politiske dagsordener rettet fokus på vores område. Vi er dybt involverede i at skabe stærke børnefællesskaber, deltagelsesmuligheder for alle og er i fuld gang med at implementere ambitionerne om tidligere indsats og en nyorientering af PPR. PPR forstås bredt og dækker de mange forskellige faggrupper, der er forankret i Tværfaglig Sundhed og Forebyggelse.
Der er høje forventninger, og der er meget, vi skal lykkes med. For at det kan ske, har vi besluttet at opnormere på ledelse i det forebyggende felt, og blandt andet oprettet denne stilling som chef for ”Tværfaglig Sundhed og Forebyggelse – børn, unge og forældre”; en ny afdeling, der primært kommer til at arbejde med børn og unge i skolealderen og deres familier. Samtidig oprettes en afdeling med navnet ”Tværfaglig Sundhed og Forebyggelse – småbørn, børn og forældre”, der primært kommer til at arbejde med vordende og nybagte forældre samt børn før og i dagtilbudsalderen. De to nye afdelinger bliver tæt forbundne.
Vi skyder dermed flere muskler ind på det forebyggende felt, og vi har brug for en stærk chef, der køber ind på og bidrager til ledelse i en matrix og ledelse af ledere i en tværfagligt orienteret organisation, som er i midt i en rivende udvikling. Det er vigtigt, at du har indsigt i skolefeltet og et særligt blik for det pædagogisk psykologiske område, som der er stort lokalt og nationalt fokus på i disse år.
De to nye afdelinger inden for Tværfaglig Sundhed og Forebyggelse varetager opgaver inden for ergo- og fysioterapi, familiebehandling, pædagogisk psykologisk rådgivning på skoleområdet, det let tilgængelige behandlingstilbud, børn- og ungelægebistand, specialrådgivning og pædagogisk psykologisk rådgivning for småbørn og tale-/sprog- og høre. Disse faggrupper udgør sammen PPR i bred forstand.
Den nye chef får ledelsesansvar for fem afdelingsledere og ca. 100 medarbejdere. Stillingen er placeret på niveau 3 i organisationen med reference til chefen for Familie og Forebyggelse.
Du ser ind i en hverdag, som bliver tegnet af:
Ambitiøse målsætninger både nationalt og lokaltAt skabe stærke, inkluderende børnefællesskaber er en opgave, der fylder meget på både dagtilbuds- og folkeskoleområdet. I Odense Kommune arbejder vi efter visionen ”
Barn i Odense - Fælles politisk vision for et godt børneliv”, og ud af den udspringer vores kerneopgave, som er at skabe stærke børnefællesskaber for alle børn.
Juni-Erklæringen blev udarbejdet efter demokratiske samtaler i foråret 2024, hvor forskellige aktører drøftede udfordringer og idéer til at forbedre folkeskolerne. Anbefalingerne fra disse samtaler blev samlet i Juni-Erklæringen, som nu danner grundlag for et løft af Folkeskolen, som for os har betydet et intensivt arbejde for en tidligere indsats og en nyorientering af PPR. Det stærke politiske og faglige fokus handler mere konkret om, at alle de tværfaglige kræfter skal inddrages tidligere i børns liv – før problemer vokser sig store. Målet er at støtte børn, forældre og fagpersoner i tide, så færre børn henvises til specialundervisning. Vi er derfor fx rigtig optaget af, at der skal bruges mindre tid på individuelle udredninger (PPVer) og administrative opgaver for at frigøre tid til, at psykologer og pædagogiske psykologiske konsulenter får bedre mulighed for at støtte lærere og pædagoger i at skabe inkluderende læringsmiljøer på skolerne.
Med en stor og solid organisation og en Børn- og Ungeforvaltning, hvor alle fagligheder omkring børneområdet er samlet, står vi stærkt, og vi arbejder målrettet med at bryde den negative spiral, hvor mange børn segregeres fra fællesskabet. Vi udvikler uophørligt på vores indsatser og understøttelse og oplever i øjeblikket, at hele organisationen orienterer sig mod den samme kerneopgave, trækker i samme retning og vi finder tro på, at de mange forskellige tiltag begynder at vise positive resultater. I det arbejde bliver vores nye chef en central spiller.
Tætte samarbejder i en Matrix-organisationVi er under forandring med nye opgaver og nye måder at arbejde på i alle lag i organisationen. Det helt afgørende for os er, at vi fortsat kan løse de opgaver, der er, og dem der kommer, i tætte og forpligtende samarbejder på tværs. Derfor har vi valgt en matrix-organisering i det forebyggende felt, der kan skabe fleksibilitet i samarbejder og gøre det lettere at prioritere de rette ressourcer og integrere viden på tværs i forhold til opgaven.
Tværfaglighed som fundament for opgaveløsningTværfaglige teams og projektgrupper har over en årrække været virksomt ift. at bringe de forskellige monofaglige perspektiver sammen i et fælles bidrag til at finde gode løsninger på komplekse udfordringer. Der ligger stadig et stort potentiale i at udvikle på vores tværfaglige fællesskaber i et dedikeret samarbejde med chefer, ledere og medarbejdere på skoleområdet. Derudover er der også et kontinuerligt fokus på det helhedsorienterede, hvor familien også har stor betydning. Det kommer du som chef til at stå i spidsen for.
Du vil opleve en organisation af udviklingsengagerede medarbejdere og ledere, som ikke stopper, før de lykkes. Det store engagement både smitter og forpligter. Også for dig som chef.
Kan du selv se dig i den organisation og den rolle, så kan du læse meget mere om stillingen, organisationen, opgaverne og forventningerne
i den vedhæftede job- og personprofil.Vil du vide mere?Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Sonja Serup på 2117 4058 – træffes dog ikke ugerne 28, 29 og 30.
Der er ansøgningsfrist den 5. august 2025.